امروز پنج شنبه, 09 فروردين 1403 - Thu 03 28 2024

منو

رژه ی زیرنویس های یارانه ای روی عزت مردم

  • دسته: سیاسی
  • بازدید: 6251

yarane
زیرنویس‌های سیما برای انصراف از دریافت یارانه نقدی پرتعداد‌ترین مهمانان خانه‌های مردم در تعطیلات آغاز سال جدید بود؛ مهمانان‌ ناخوانده‌ای که برای القای درستی‌شان به مخاطب، تنها به زیرنویس اکتفا نشد و راه به دیالوگ‌های بازیگران سریال‌های پرمخاطب نوروزی نیز باز کرد، حتی به قیمت صداگذاری مجدد صحنه‌هایی از سریال!

ترجیح دولت آن است که تا حد امکان، مردم از دریافت یارانه نقدی خودداری کنند و پول یارانه‌شان را به دولت ببخشند و برای رسیدن به این خواسته، می‌کوشد از همه ظرفیت‌ها بهره ببرد. سال گذشته، تلاش برای ایجاد کمپین انصراف با اعلام خبر نادرست انصراف حسن روحانی از دریافت یارانه نقدی ناکام ماند؛ رئیس‌جمهوری که پیش از این هم یارانه‌ای دریافت نمی‌کرد، تا حال بخواهد از دریافت آن انصراف دهد.

در این مسیر، ایراد فشار به صدا و سیما از کانال بودجه‌ای که دولت موظف است در اختیار این سازمان قرار دهد، باعث شد تا زیرنویس‌های تشویق مردم به انصراف از دریافت یارانه نقدی پای ثابت برنامه‌های نوروزی تلویزیون شود؛ روندی که آن قدر زیاد به کار گرفته شد که اگر اینک دولت نگران نتیجه معکوس آن باشد، بیراه نخواهد بود! گرچه موضوع ما نگرانی دولت نیست…

موضوع فقط همین زیاده‌روی در حجم نبود، گرچه همین تبلیغات عظیم هم که به شدت بر صورت مخاطب کوبیده می‌شد، توهین به مردم به حساب می‌آمد اما متن زیرنویس‌ها مردم را دعوت به صداقت می‌کرد و اینکه به خاطر کذب بودن برخی اطلاعات داده شده به دولت توسط بخش اندکی از مردم، همه ملت مخاطب چنین زیرنویس‌هایی قرار بگیرند، چندان اخلاقی نخواهد بود. برای داشتن درک بهتر از این اتفاق، کافی است بیندیشیم که اگر اینک رسانه‌ای تبلیغات خود را معطوف به دعوت رئیس‌جمهور و رئیس سازمان صدا و سیما به صداقت و راستگویی کند، آیا توهین‌آمیز تلقی نخواهد شد؟

از سویی دیگر، زیرنویس‌ها به مفاهیم دینی همچون برکت و ایثار و… هم متوسل شدند و علاوه بر آن کوشیده شد تا انصراف از دریافت یارانه، به عنوان شعار سال و عزم ملی و مدیریت جهادی و حتی به مصداق اصلی اقتصاد مقاومتی که توسط رهبری بیان شده، مطرح شود؛ بحثی که معلوم نیست چقدر می‌تواند منطبق بر واقع باشد و آیا مگر منظور از اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی بود که حال با اینگونه تبلیغات منفی، چهره سیاهی از این مفاهیم درست خلق کنیم؟!

نکته دیگر اینکه در سریال پربیننده پایتخت ارسطو (با بازی احمد مهران‌فر) در دیالوگی می‌گوید: «می‌دانی یارانه چیه؟ یارانه پولی است که به فقرا و افراد نیازمند می‌دهند، البته نقی از دریافت یارانه انصراف داده است!» و چو چانگ (زن چینی ارسطو با بازی ﻣﻨﮓ ﻫﺎﻥ ﮊﺍﻧﮓ) هم پاسخ می‌دهد: «من از رئیس‌جمهورتان شنیده‌ام که مردم ثروتمند اگر یارانه نگیرند، دارو و درمان ارزان‌تر می‌شود.» سؤال اینکه آیا فقط فقرا در ایران یارانه می‌گیرند یا این حقی است که همه ۷۵ میلیون ایرانی از آن برخوردار بودند؟ و اگر در دور جدید بخواهند از آن انصراف دهند، در واقع لطف مردم در مقابل دولت بوده و چشم‌پوشی از حق‌شان، نه اینکه تاکنون چیزی زیاده بر حقشان نصیب آنان شده است! اینکه یارانه‌بگیران را نیازمند و فقیر تلقی کنیم، بر باد دادن عزت مردم برای وادار ساختن آنان به انصراف از یارانه است. از سویی کاراکتری که در سریال گفته می‌شود از دریافت یارانه انصراف داده، گچ‌کار ساده‌ای است که خانه و ماشین هم ندارد! آیا دولت متوقع است کسانی با چنین سطح زندگی هم از دریافت یارانه اندک ۴۵ هزارتومانی انصراف دهند؟!

متأسفانه باید اذعان داشت که صدا و سیما با فشار دولت توهین‌هایی را در ایام عید به مردم روا داشت که کمترین واکنش به آن می‌تواند بیان توضیح در مورد چرایی عقب‌نشینی سازمان در برابر فشارهای دولت در این زمینه باشد.

منبع: روزنامه جوان

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.

کاربرانی که در این گفتگو شرکت کرده اند

  • مهمان (فرمانده)

    سلام.حا لا منظور از این متن یعنی چه؟انصراف بدیم کار خدا پسندانه هستش!

  • مهمان (فاطمه)

    در پاسخ به: مهمان (فرمانده)

    متن رو خوندید خانم فرمانده؟ :p
    انتقاد به کار صدا سیماست که انقدر عزت مردم رو پایین میاره و یارانه رو جوری نشون میده که فقط فقرا باید بگیرند.