امروز جمعه, 10 فروردين 1403 - Fri 03 29 2024

منو

تحلیل سیاسی عدم انصراف 92 درصدی مردم از یارانه ها

  • دسته: سیاسی
  • بازدید: 6504

پس از اتمام زمان ثبت نام یارانه‌ها شاهد بودیم که با وجود تبلیغات صورت گرفته در رسانه ملی بیش از هفتاد میلیون نفر برای گرفتن یارانه اعلام نیاز کرده‌اند.

در زیر تحلیل سیاسی چند فعال سیاسی از احزاب مختلف من باب عدم انصراف اکثریت مردم از یارانه را می خوانید.
zibakalam
صادق زیباکلام؛ فعال سیاسی اصلاح‌طلب:
کاهش محبوبیت دولت موجب کاهش انصراف‌دهندگان از یارانه شد.
اگر دولت از محبوبیت بالایی برخوردار می‌بود و اگر کسر قابل توجهی از مردم برای آن وزن و اعتباری قائل می‌شدند، در آن صورت میلیون‌ها نفر برای یارانه نباید ثبت‌نام می‌کردند.
وی در یادداشتی در روزنامه‌ اعتماد به بیان این مطلب پرداخته است و گفته: «با اینکه بسیاری از امنای دولت فعلی نیک می‌دانستند که چه فاجعه‌ای بر اقتصاد کشور می‌رود اما در مجموع دولت جدید هم جسارت و شهامت تصمیم‌گیری در مورد قطع یارانه‌ها را نداشت و آن را محول کرد به مجلس. مجلس هم مجددا آن را برگرداند به دولت. در این رفت و آمد ماه‌ها گذشت و اتفاقی نیفتاد و مصیبت همچنان ادامه پیدا کرد تا رسیدیم به فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها. از آنجا که هیچ مکانیزم علمی و سازوکار اصولی نه از جانب دولت و نه از جانب مجلس برای تشخیص یارانه‌بگیرها وجود نداشت، دولت فقط از مردم به صورت عام خواهش و تمنا کرد که آنها که تمکن مالی مناسبی دارند ثبت‌نام نکنند. اما استدعا، خواهش و تمنای دولت ظاهرا حاصلی به بار نیاورد و همانطور که پیش‌تر گفتیم بیش از 90 درصد مردم مجددا ثبت‌نام کرده‌اند.»
وی در بخش دیگری از یاداشت خود ادامه داده است:«به زعم اصولگرایان، اگر مردم این دولت را قبول می‌داشتند و برایش تره خرد می‌کردند، محض گل روی دولت تدبیر و امید هم که شده بود دست کم بخشی از آن 19 میلیونی که به او رای دادند ثبت‌نام نمی‌کردند.حرف اصولگرایان اتفاقا درست است. اگر دولت از محبوبیت بالایی برخوردار می‌بود و اگر کسر قابل توجهی از مردم برای آن وزن و اعتباری قائل می‌شدند، در آن صورت میلیون‌ها نفر که واقعا هم نیازی به این 45500 تومان ندارند، نباید ثبت‌نام می‌کردند.»

yaminpoor
دکتر وحید یامین پور؛ فعال سیاسی:
پرواضح و مبرهن است که عدم اعتنای مردم به وعده ها و تهدیدهای دولتمردان و درخواست های مکرر رئیس محترم جمهور و سایرین مبنی بر اینکه می بایست «با صدای بلند به یارانه نه بگویند» نیاز به تحلیلهایی در قلمرو روانشناسی اجتماعی دارد. اما در یک نگرش ابتدایی می توان گفت «عدم اعتماد به دولت» یکی از مولفه های بسیار اثرگذار است. دولت البته در توضیح این اتفاق غیرمنتظره به فرافکنی روی آوره؛ مثلا معاون رئیس جمهور گفته: «صدا و سیما طوری تبلیغ کرد که مردم برای یارانه ثبت نام کنند»! بسیار محتمل است که بزودی جناب رئیس جمهور این رخداد را نتیجه اوضاع نابسامان اقتصادی ناشی از عملکرد دولت قبل عنوان کند...
احمدی نژاد دست کم تا 6 سال از دوران ریاست جمهوری اش در جلب اعتماد عمومی بسیار موفق بود. بطور مثال زمانی که عموم نهادهای امنیتی از اقدام او در سهمیه بندی بنزین نگران بودند، او با صحبت با مردم توانست این اقدام بزرگ را بدون هیچ تنش و هزینه ای عملی کند. همینطور اقدام مدبرانه اش در فرآیند هدفمند کردن یارانه ها و تغییر قیمت حامل های انرژی هرچند با نارضایتی بخشی از صاحبان امر تولید و کارشناسان همراه بود ولی موفقیت او در جلب اعتماد مردم را نمی توا نادیده گرفت. .
«اعتماد شهروندان به دولت» با سرمایه ی اجتماعی و مشروعیت دستگاه اجرایی نسبت مستقیم دارد. این اتفاق سنجه ی خوبی است که دولتمردان درباره ی رفتارهایشان با مردم بیشتر تامل کنند. این اتفاق حامیان اصلاح طلب را در تردیدهای قبلی بیشتر فرو می برد. جمعی از آنها مدتی است در اندیشه ی نقد صریح تر روحانی برآمده اند تا دامن خود را از ناکامی های دولت پاک و حسابشان را جدا کنند. بدنه ی دانشجویی آنها هم بااینکه هنوز یکسال از ریاست جمهوری روحانی نگذشته، در میتینگ های سیاسی به جای بلند کردن عکس روحانی، تصاویر ظریف یا خاتمی را روی دست می گیرند. ظرفیت جلب اعتماد عمومی نیاز به خصلت هایی دارد که در مردم آنها را در ناصیه ی دولت یازدهم نمی بینند...

shariatmadari

محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهور:

ثبت نام یارانه‌ها نشان دهنده اطلاعات خوشایندی نبوده و آنچه مردم اعلام کرده‌اند به سمت حداقل دستمزد بوده است. از نظر ما دهک‌های 9 و 10 درآمدی باید به سمت انصراف از یارانه پیش می‌رفتند.
محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهور در همایش معاونان برنامه‌ریزی استانداری‌های کشور: اگر اطلاعات وارد شده درست باشد، نامطلوب است و اگر واقعی نباشد هم به شکل دیگری نامطلوب است. البته آمارها هنوز خام است و بانک‌های اطلاعاتی ما باید در این خصوص پردازش کنند.
- از مجموع درصدی که گفته بودند ثبت نام نمی‌کنند نظرسنجی کردیم که با نتایج جالبی روبرو شدیم؛ 45 درصد افرادی که گفته بودند یارانه به آنها تعلق نمی‌گیرد بر این باور بودند که دولت بهتر می‌تواند یارانه‌ها را میان فقرا توزیع کند. عده‌ای هم گفتند اگر ثبت نام نکنیم به عنوان ثروتمند شناخته می‌شویم و ماموران مالیات سراغ ما می‌آیند.
- روزانه حدود دو تا چهار میلیون نفر برای دریافت یارانه ثبت‌نام کردند.
- بخش اندکی از مردم درآمد خود را بالای دو میلیون و 500 هزار تومان اعلام کرده‌اند.
- در 10 روز مدت ثبت نام یارانه‌ها، حدود 85 درصد ثبت نام‌ها از طریق آی پی شخصی و کافی نت و مابقی از طریق دفاتر پیشخوان، بهزیستی، کمیته امداد و غیره انجام شده است.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد