گرامیداشت شهید نواب صفوی
- دسته: معاونت فرهنگی
- بازدید: 98
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه به مناسبت ایام شهادت عالم بزرگوار شهید نواب صفوی همایشی با حضور جمعی از طلاب و فارغ التحصیلان در کاخ سعد آباد در روز سه شنبه 4 بهمن ماه برگزار شد.
در ابتدا حجت الاسلام والمسلمین صداقت در خصوص زندگی این شهید بزرگوار مطالبی را بیان کرد:
حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میرلوحی معروف به نواب صفوی، در سال ۱۳۰۳ در خانواده ای روحانی و اصیل ، در محله خانی آباد تهران قدم به عرصه ی وجود گذاشت. وی پس از چهار سال اقامت در نجف به دستور آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی برای مبارزه با کجرویها و کجاندیشیها به ایران آمد و جمعیت فدائیان اسلام را تشکیل داد. ترور وابستگان استعماری مانند احمد کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزم آرا و حسین علاء از جمله فعالیتهای سیاسی این جمعیت است.
شهید نواب صفوی همچنین با حکومت دکتر مصدق به خاطر عدم عمل به احکام اسلامی به مخالفت برخاست و به همین جهت در ایام نخست وزیری مصدّق، دستگیر و به زندان افتاد و تا سقوط حکومت مصدق در زندان بود. سرانجام شهید نواب صفوی به همراه سه تن از همرزمانش به نامهای خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سیدمحمد واحدی در بیدادگاه رژیم پهلوی محکوم و در صبحگاه ۲۷ دی ۱۳۳۴ شمسی تیرباران شد و به خیل شهدا پیوست و آرامگاه ایشان در وادی السلام قم می باشد. بدین ترتیب پرونده ده سال فعالیت سیاسی و اجتماعی جمعیت فداییان اسلام بسته شد و جنایت دیگری در پرونده سیاه خاندان پهلوی ثبت گردید.
در ادامه برنامه استاد رحیم پور ازغدی در مورد مسیر مبارزاتی ایشان به نکاتی اشاره داشت:
در زمان شهید نواب نیز همچون الان حجاب به عنوان مساله ای بود که دستاویز مخالفان اسلام و شریعت قرار می گرفت در زمان نواب از موضع قدرت و در حال از موضع براندازی. در مقابل شهید نواب و دیدگاه مبارزاتی وی فقط خداوند قرار داشت و چه بسا در ملاقات با شاه در کاخ گلستان با توجه به تذکر یکی از درباریان مبنی بر خم شدن وی در مقابل شاه امتناع کرده بود. مواضع نواب از مواضع دیگران واقع بینانه تر بود، شیخ محمود حلبی، حاجی عابد زاده محمد تقی شریعتی و پدر ایشان از موسسان موتلفین مشهد بودند .
مرحوم شاه آبادی استاد شهید نواب بود که در شکیل گیری خط فکری ایشان نقش بسزایی داشت . خط فکری ایشان به امام خمینی نزدیک بود که باعث گشوده شدن باب شهادت در مسیر انقلاب و اهداف انقلابی شد.
از دیگر میهمانان این مراسم آقایان ورزی نویسنده و کارگردان سریال معمای شاه و بازیگر نقش اصلی این سریال آقای حسام الدین نواب صفوی بودند که از ایشان قدردانی بعمل آمد.
همچنیین در پایان آقایان عبد خدایی و اسدالله بادامچیان خاطرات خود را در زمینه فعالیتهای سیاسی شهید بیان کردند و از کتاب "مردان تاریخ ساز مروری بر منظومه فکری شهید نواب صفوی" رونمایی شد.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.